Žetva kafe

UMEĆE

Umetnost mešanja i prženja kafe

4 min

PUTOVANJE KAFE

Pre pripremanja i probanja vaše omiljene kafe Starbucks® zrna kafe moraju proći kroz veliki broj koraka koji uključuju i mešanje i prženje.

OD PLANTAŽE KAFE DO VAŠE ŠOLJE Putovanje do vaše šolje

Naš tim stručnjaka u Starbucksu® je posvećen nabavci, prženju, mešanju i pripremi arabica kafe visokog kvaliteta.

Na taj način možemo stvarati odlične mešavine kafe koje su posebno pripremljene da odgovaraju vašim pojedinačnim afinitetima. Sagledajmo detaljnije mešanje i prženje kafe i istražimo neke korake kroz koje zrno kafe Starbucks® mora proći da bi došlo od plantaža kafe širom sveta do vaše šolje.

 

MEŠANJE KAFE

Važan korak koji preduzimamo u stvaranju ukusnih kafa iz ponude Starbucks® je mešanje kafa različitog porekla ili različitih stilova prženja.

Mešanje kafa omogućava nam da budemo fleksibilni pri stvaranju novih nota ukusa koje je nemoguće pronaći u kafi samo jednog porekla.

INTERESANTNA ČINJENICA

Mali tim stručnjaka za prženje kafe u Starbucksu® ima ukupno više od 150 godina iskustva u prženju kafe.

PRŽENJE KAFE

Kad kafa napusti plantažu i stigne u neku od naših pržionica, sledeći korak je razviti i održati njen ukus. Za svaku kafu je potrebno različito vreme i temperatura tokom postupka prženja da bi se omogućilo stvaranje kafe savršene arome, kiselkastosti, teksture i ukusa.

Mali tim stručnjaka za prženje kafe u Starbucksu® ima ukupno više od 150 godina iskustva u prženju kafe. Njihovo znanje, stručnost i umetnost stvaranja kafe su zaslužni za tako veliku ponudu prženih mešavina.

 

KATEGORIJE PRŽENIH MEŠAVINA

 

Kompanija Starbucks® je provela skoro 50 godina usavršavajući umetnost i nauku prženja kafe da bi istakla svojstveni ukus svake kafe. Unutar spektra prženja Starbucks®, zrna kafe se prže da bi se istakle njihove jedinstvene karakteristike.

Naše kafe dolaze u tri različite pržene mešavine. Starbucks® Blonde Roast je naša najblaža pržena mešavina, prži se kratko, lagane je teksture i mekog i blagog ukusa. Kafe srednje prženog zrna imaju uravnotežene, blage i bogate ukuse, dok kafe jako prženog zrna imaju zaokruženu teksturu, snažan i moćan ukus.

Proizvodnja kafe u zrnu
PROCES PRŽENJA

U spektru pečenja Starbucks®, kafe se prže kako bi se otkrile njihove jedinstvene karakteristike.

STARBUCKS® BLONDE ROAST

Naša najblaža pržena mešavina, prži se kratko, lagane je teksture i mekog i blagog ukusa.

 

MEDIUM ROAST

Ove ukusne kafe su uravnotežene blagim i bogatim ukusima.

 

DARK ROAST

Uživajte u šolji jake i intenzivne kafe zaokružene teksture i snažnog i moćnog ukusa.

Pre nego što završi u vašoj šolji, vaša kafa mora proći kroz veliki broj koraka. Tim stručnjaka u Starbucksu® nabavlja, prži i priprema mešavine kafe visokog kvaliteta iz različitih područja širom sveta, bez obzira na to da li uživate u kafi Starbucks® u nekom od naših kafića ili pripremate svoju omiljenu kafu u sopstvenom domu.

ODRŽIVOST

Održivost kafe <p>Upoznajte neke od agronoma i uzgajivača kafe koji nam svojim radom pomažu stvoriti održivost kafe da biste u kafi mogli uživati i u budućnosti.</p> 7 min

ODRŽIVOST

Prakse programa C.A.F.E. <p>Osnova pristupa etičke nabavke kafe Starbucks<sup>®</sup> je praksa Coffee and Farmer Equity (C.A.F.E.).</p> 3 min

PUTOVANJE KAFE

Zrna kafe <p>Da li ste se ikada pitali od koje biljke se proizvodi kafa? Zrna kafe u početku su zelene boje – reč je o sirovim semenkama bobica kafe.</p> 3 min