Pravljenje makijata u šoljici za kafu

LIFESTYLE

Kafa sa prijateljima

4 min

PODELITE ISKUSTVO

Bez obzira na to koja je prilika, pripremiti kafu za goste je uvek dobra ideja. Skuvajte prijateljima, porodici ili kolegama najdražu STARBUCKS® kafu.

PODELITE ISKUSTVO ISPIJANJA KAFE Uživamo u kafi zajedno

Godišnji odmor, poslovni sastanci, humanitarne akcije i zabave su sve po redu odlične prilike za posluživanje ukusne kafe.

Uz uživanje u ukusnim aromama, sve više i više počinjemo da cenimo radosti pripremanja savršene kafe.


Sledeći put kad budete organizator nekog okupljanja, malog ili velikog, razmotrite serviranje kafe kao opciju ili još bolje- napravite samouslužni kutak. Vaši gosti će moći da se pohvale svojim veštinama i da popiju šolju baš onakve kafe kakvu vole.

 

KUTAK ZA KAFU

 

Kada organizujete okupljanje, bilo ono u vašem domu ili nekom drugom prostoru, pronađite mesto koje će biti rezervisano za pripremu kafe. Premestite aparat za kafu u poseban kutak odvojen od kuhinje, osim ako ona nije dovoljno prostrana za pripremu i druženje.


Budite kreativni - vaš kutak za kafu može da bude radni sto, polica ili čak sto iz dnevne sobe. Bitno je samo da obezbedite dovoljno prostora za šolje, kapsule i ostale stvari koje će vašim gostima upotpuniti doživljaj.

Starbucks dobro jutro sa kafu

PRIPREMI SE

KLJUČNE STVARI

Šolje, aparat za kafu i raznovrsne kafe. Pobrinite se da vaš kutak za kafu sadrži sve što bi vašim gostima moglo da zatreba.

PONUDITE RAZNOVRSNOST

 

Kada vam u goste dolazi porodica, prijatelji ili kolege imajte na umu da svi imaju specifičan ukus. Odličan način kako da svima ugodite je da ponudite razne opcije kao Starbucks® Caramel Machiatto ili Blonde Espresso Roast by NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Koristite cela zrna? Isplati se da ih prethodno sameljete u zavisnosti od načina kuvanja koji favorizujete. Na taj način ne morate samleti zrna kafe pre svakog kuvanja.


Sitni zalogaji su izuzetan dodatak raznovrsnosti. Upotpunite kafu sa adekvatnom hranom kao šta je keks, voće i biskviti.

Kafu za dobro jutro

Zalogaj za pojesti

UPARIVANJE HRANE

Uz kafu svojim gostima poslužite primamljive sitne zalogaje.

UKRASITE SVOJ PROSTOR

Za još bolju atmosferu, osvežite svoj prostor jednostavnim dekoracijama. Ukoliko gostite svoje bliske prijatelje ili rodbinu povodom praznika iskoristite lepi venac ili lišće kako bi doneli primesu prirode u svoj dom. Povodom rođendana uparite kafu sa tortom sa svećicama na vrhu.

 

Ako se radi o svakidašnjem dešavanju, sveže cveće, biljka ili sveće učiniće vaš kutak za kafu neizbežnim.

 

Otkrićete ubrzo kako je vaš kutak za kafu društveno središte dešavanja. Uostalom, kafa odlično povezuje ljude.

 

Opustite se i pružite šansu kutku za kafu. Ko zna, možda vam to postane kao domaćinu omiljeni izbor za budućnost!

LIFESTYLE

Kako da uživate u kafi <p>Kafa je poseban dnevni ritual koji zahteva pažnju i ljubav. Lagano uživanje u jutarnjoj kafi je recept za dobar početak dana.</p> 4 min

UMEĆE

Spektar prženja <p>Koji vam je najdraži profil prženja? Starbucks<sup>®</sup> Blonde Roast, Medium Roast ili Dark Roast? Ta tri profila čine spektar prženja Starbucks<sup>®</sup>.</p> 4 min

PUTOVANJE KAFE

Poreklo kafe i odakle dolazi? <p>Poreklo kafe – odakle ona dolazi – utiče na njen ukus. Kao što je to slučaj sa vinom i čajem, tlo i klima područja kao i drugi uslovi imaju uticaja na ukus vaše kafe.</p> 3 min