Pravljenje crne kafe

LIFESTYLE

Kako da uživate u kafi

4 min

Vaš ritual kafe

Kafa je poseban dnevni ritual koji zahteva pažnju i ljubav. Lagano uživanje u jutarnjoj kafi je recept za dobar početak dana.

MALA PROMENA, VELIKI UTICAJ Činimo svaki trenutak posebnim

Bez obzira da li uživate u jutarnjoj kafi sami, sa prijateljima, porodicom ili kolegama učinite trenutak posebnim. Otkrijte čari laganog ispijanja kafe.

Kad pristupate pripremanju, ispijanju i serviranju kafe sa namerom i inspiracijom, to postaje vaš dnevni ritual. Šta vam je onda potrebno kako bi kafa postala vaša jutarnja rutina kod kuće? Izvrsna kafa, posuđe i dodaci.


Još jedan ključni sastojak? Vreme. Vredi potrošiti dodatnih deset minuta da bi se u miru posvetili trenutku. Uskladite još to sa opuštenim umom i savladali ste uživanje u trenutku.
 

UŽIVAJTE U KAFI KOD KUĆE

Pripremanje kafe može biti trenutak za uživanje. Da biste kreirali doživljaj vrhunske kafe kod kuće potrebna vam je vaša omiljena Starbucks® kafa i aparat za kafu.


Usporavanje i ostavljanje prostora za inspiraciju donosi nagrade. Andie Wilber, barista u Starbucks® Reserve™ pržionici kaže: Ako tako započnete svoje jutro, to raspoloženje će vas pratiti ceo dan, a uz malo sreće i ceo život.

„Ukoliko tako započnete svoje jutro, to raspoloženje će vas pratiti tokom celog dana, a uz malo sreće i celog života.“
Andie Wilber Barista zaposlen u pržionici Starbucks® Reserve™
SERVIRAJTE KAFU SA STILOM

Bez obzira da li častite nekoga kafom ili je pijete sami, interesantno je kako način na koji servirate i prezentujete kafu može promeniti celo iskustvo. Ako je vaša kolekcija sudova tek na početku, serviranje kafe u najdražoj šolji je dobar početak. Probajte izabrati onu u vašoj omiljenoj boji.


Krpe su takođe odličan način kako poboljšati svoju jutarnju kafu. Pronađite posebnu krpu sa daškom boje i probajte je iskoristiti kao podmetač. Idealne su za ispod šolje jer stvaraju višeslojan izgled.


Poslužite se i poslužavnikom da bi svoje iskustvo pijenja kafe doveli na još viši nivo jer će vam pomoći da se sve uklopi jedno sa drugim. Poigrajte se sa različitim uzorcima i bojama koji vam odgovaraju.
 

DODAJTE RADOSNE UKRASE

Postoji puno različitih stvari koje pomažu pri stvaranju posebnog iskustva ispijanja kafe. Odličan primer je sveže cveće - ono unosi prirodu u naše domove. Sveće takođe doprinose dobroj atmosferi, čak i ako nisu upaljene.

 

Započnite sa malim stvarima koje vremenom dodatno oplemenjujete. Nema potrebe za kupovinom celog seta, dovoljno je da skupljate stvari jedno po jedno.

 

KREIRAJTE TON SVOG DANA

Uživajte u svojoj kafi kod kuće

Ukoliko ste u potrazi za idealnim načinom uživanja u jutarnjoj kafi kod kuće, pokušajte da usporite i uživate u celom procesu. Neka on bude ličan i vođen onim šta volite, od biranja omiljene kafe do ispijanja iz posebne šolje, koja savršeno odgovara vašim dlanovima.

Vremenom, moguće je da će vaš jutarnji ritual ispijanja kafe postati važan deo vašeg dana - onaj kome ćete se radovati svake večeri pre nego što utonete u san.

UMEĆE

Spektar prženja <p>Koji vam je najdraži profil prženja? Starbucks<sup>®</sup> Blonde Roast, Medium Roast ili Dark Roast? Ta tri profila čine spektar prženja Starbucks<sup>®</sup>.</p> 4 min

PUTOVANJE KAFE

Poreklo kafe i odakle dolazi? <p>Poreklo kafe – odakle ona dolazi – utiče na njen ukus. Kao što je to slučaj sa vinom i čajem, tlo i klima područja kao i drugi uslovi imaju uticaja na ukus vaše kafe.</p> 3 min

PUTOVANJE KAFE

Zašto kafa Arabika? <p>Najvažniji sastojak u šolji vaše kafe? Zrna. Saznajte zašto biramo zrna 100%-tne arabica kafe.</p> 3 min