Starbucks prodavnica

Upoznajte brend STARBUCKS®

O nama - Starbucks kod kuće

5 min

Priča o STARBUCKS'u®

Od naše predanosti ljudima, proizvodnje kvalitetne kafe, prijatnog ambijenta i ukusnih napitaka za uživanje kod kuće, otkrijte šta čini STARBUCKS® posebnim.

STARBUCKS® istorija Posvećeni smo povezanosti

Iako milion puta nedeljno STARBUCKS® barista preda gostu njegov omiljeni napitak – svaki  momenat je sam po sebi jedinstven.

To je samo trenutak u vremenu, samo jedna ruka koja preko pulta pruža šolju drugoj ruci. Ali, to je jedna vrsta veze.

STARBUCKS® posebnu pažnju posvećuje tome da sve što radi, poštuje baš tu vezu: od posvećenosti najkvalitetnijoj kafi na svetu, do načina na koji podstiče svoje kupce i zajednicu na odgovorno poslovanje. STARBUCKS® je počeo kao samo jedan kafić, pre skoro četrdeset godina i od tada, gde god da se pojavi i koje god mesto dotakne, pokušava da ga učini malo boljim u odnosu na ranije.

 

STARBUCKS® nasleđe

Kada je otvoren prvi STARBUCKS® 1971. našu kompaniju je činio jedan kafić u istorijskom delu Sijetla, na otvorenoj pijaci Pike Place. Na malom pultu STARBUCKS® je posluživao neke od najboljih svetskih kafa od celog zrna. Ime nadahnuto romanom Moby Dick, simbolizovalo je romantiku prekookeanskih putovanja i pomorsku tradiciju prvih trgovaca kafom.


Godine 1981, Howard Schultz (predsednik i izvršni direktor preduzeća) je prvi put ušao u STARBUCKS® kafić. Od prve šolje Sumatre, Howard nije mogao da odoli i pridružio se preduzeću godinu kasnije.


Godine 1983, Howard je otputovao u Italiju i ostao očaran italijanskim kafićima i romantičnim doživljajem kafe. Njegova vizija je bila da dovede italijansku tradiciju kafića u Sjedinjene Američke Države, kafića koji će biti mesto za razgovor i pružati osećaj zajedništva. Mesto između posla i kuće. nakratko je napustio preduzeće da bi pokrenuo sopstvene kafiće Il Giornale i vratio se u avgustu 1987. godine, da bi uz pomoć lokalnih investitora kupio STARBUCKS®.

INTERESANTNA ČINJENICA

STARBUCKS® ime je inspirisano romanom Moby Dick, simbolizujući tradiciju prekookeanskih putovanja prvih trgovaca kafom.

STARBUCKS® MISIJA

STARBUCKS® je od početka drugačijeg koncepta. Nije u pitanju samo kafa i bogata tradicija, već i poseban osećaj povezanosti. STARBUCKS® misija je nadahnuti ljudski duh istovremeno kroz pojedinca, svaku ispijenu kafu i zajednicu.

 

VIŠE OD KAFE

Tvrdnja da STARBUCKS® kupuje i prži celo zrno kafe najvećeg kvaliteta je i više nego tačna. To je srž onog šta rade, ali to nije cela priča.

STARBUCKS® kafići su postali omiljeno mesto ljubitelja kafе širom sveta. Zašto tako vole STARBUCKS®? Zato što znaju da ih tamo svaki put čeka dobra usluga, prijateljska atmosfera i izvanredna šolja vrhunski pržene i bogato pripremljene kafe.

Laptop i kafa
U KAFIĆU

Autentična usluga. Topla atmosfera. I izvrsna šolja kafe, svaki put.

Starbucks Cappuccino
KOD KUĆE

Bez obzira da li uzimate trenutak za sebe ili častite prijatelje, uživajte u svojoj omiljenoj Starbucks® kafi kod kuće.

MESTO ZA POVEZIVANJE

Mi nismo samo strastveni dobavljači kafe, Starbucks® donosi celokupno iskustvo. Nudimo izbor premijum čajeva, ukusnih peciva i ostalih užitaka za nepca. Muzika u kafiću je takođe odabrana zbog svoje umetnosti i pristupa.


Uobičajeno je videti ljude kako dolaze u Starbucks® da se druže, sastaju ili čak da rade. Naši kafići su delovi dnevnih rutina i mesta za okupljanje.


Starbucks® sve radi sa dozom humanosti. Iako je prošao puno toga i dalje ima iste vrednosti kao i prvog dana. Sada možete da uživate u ukusnoj Starbucks® kafi u svom domu i da se povežete sa trenutkom, okolinom, porodicom i prijateljima.

Pripremite kafu po izboru i servirajte je u najdražoj šolji ili čaši kako biste napravili svoje iskustvo ispijanja kafe posebnim.

LIFESTYLE

Kafa sa prijateljima <p>Bez obzira na to koja je prilika, pripremiti kafu za goste je uvek dobra ideja. Skuvajte prijateljima, porodici ili kolegama najdražu STARBUCKS<sup>®</sup> kafu.</p> 4 min

LIFESTYLE

Kako da uživate u kafi <p>Kafa je poseban dnevni ritual koji zahteva pažnju i ljubav. Lagano uživanje u jutarnjoj kafi je recept za dobar početak dana.</p> 4 min

UMEĆE

Spektar prženja <p>Koji vam je najdraži profil prženja? Starbucks<sup>®</sup> Blonde Roast, Medium Roast ili Dark Roast? Ta tri profila čine spektar prženja Starbucks<sup>®</sup>.</p> 4 min