Naše obaveštenje o privatnosti podataka i vi

Privatnost je važna.

Znamo da je privatnost podataka danas najvažnije pitanje i želimo da uživate u vašoj interakciji s nama, znajući da cenimo vaše podatke o ličnosti i da ih štitimo.

 
U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako obrađujemo vaše podatke o ličnosti, svrhe u koje ih obrađujemo i koje su vaše koristi od toga. Takođe ćete saznati koja su vaša prava i kako možete da nas kontaktirate.

 
Naravno, ako želite više detalja, dobićete pristup celovitom Obaveštenju o privatnosti podataka [ovde].

 

Ažuriranje ovog obaveštenja o privatnosti

 
Pošto se poslovanje i tehnologija razvijaju, možda ćemo morati da izmenimo ovo Obaveštenje o privatnosti podataka. Potrebno je da redovno čitate ovo Obaveštenje o privatnosti podataka kako biste bili sigurni da ste obavešteni o tome kako vaše podatke o ličnosti koristi Nestle Adriatic S d.o.o. i Nestle Nespresso S.A., koji nastupaju kao rukovaoci vašim podacima.

 
Mlađi ste od 15 godina?

 
Ako ste mlađi od 15 godina, molimo vas da sačekate da budete malo stariji da biste stupili u kontakt sa nama ili zamolite roditelja ili staratelja da nas kontaktiraju! Ne možemo sakupiti i koristiti Vaše podatke o ličnosti bez njihove izričite saglasnosti.

 

Koje podatke prikupljamo?

 

 • Podatke o ličnosti koje nam date, npr. kada kreirate nalog, prijavite se na našim veb sajtovima, obratite nam se, pružite povratne informacije, popunite obrazac, pošaljite nam e-mail, pozovete nas, podelite sadržaj na Nestlé sajtu ili javno delite informacije o Nestlé-u na društvenim mrežama.
 • Podatke koje kreiramo (npr. kada izvršite kupovinu i podatke koji se prikupljaju automatski kada pristupate nekom od naših veb sajtova ili aplikacija, npr. IP adresa, ID uređaj, koji pregledač koristite ili kako sarađujete sa Nestlé sajtovima pre ili posle otvaranja Nestlé naloga. Za više informacija o ovim tehnologijama možete videti naše obaveštenje o kolačićima [Obaveštenje o kukijima].
 • Podatke prikupljene iz drugih legitimnih izvora kao što su Nestlé promotivni partneri, iz javnih izvora, podaci iz vaše interakcije sa našim oglašavanjem ili podaci o ličnosti koji su deo vašeg profila na društvenoj mreži i koje ste nam stavili na raspolaganje.

 

Kliknite ovde da saznate više

 

Zašto obrađujemo vaše podatke o ličnosti?

 
Obrađujemo vaše podatke o ličnosti kako bismo komunicirali sa vama, odgovorili na vaša pitanja i dostavili vam podatke o Nestlé-u i našim proizvodima, realizovali vaše naloge za kupovinu. Mi kombinujemo vaše podatke o ličnosti iz svih izvora kako bismo vas bolje razumeli tako da poboljšate i personalizujete svoje iskustvo kada sarađujete sa nama.

 

Kliknite ovde da saznate više

 

Ko može da pristupi vašim podacima o ličnosti i zašto?

 
Mi ograničavamo odavanje vaših podataka o ličnosti drugima, ali mi moramo da otkrijemo vaše podatke o ličnosti u određenim slučajevima i uglavnom sledećim primaocima:

 • drugim kompanijama u okviru Nestlé Grupe, gde su potrebni za naše legitimne interese ili uz Vašu saglasnost;
 • Trećim stranama koje smo mi angažovali da pružaju usluge kao što su administracija Nestlé-ovih veb sajtova, aplikacija i usluga (na primer, karakteristike, programi i promocije) koje su vam na raspolaganju, uz odgovarajuću zaštitu;
 • Odgovarajućim javnim agencijama i organima vlasti, ukoliko to bude potrebno prema zakonu ili legitimnom poslovnom interesu.

 

Kliknite ovde da saznate više

 

Prenos vaših podataka o ličnosti

 
Mi možemo da obradimo vaše podatke o ličnosti izvan zemlje u kojoj se nalazite uključujući zemlje izvan evropskog ekonomskog područja za svrhe navedene u ovom obaveštenju. Kada prenosimo vaše podatke o ličnosti u druge zemlje, preduzimamo razumne korake kako bismo osigurali poštovanje važećih zakona.

 

Kliknite ovde da saznateviše

 

Koja su vaša prava nad vašim podacima o ličnosti?

 
Kad god vas zamolimo da nam dostavite bilo kakve podatke o ličnosti, bićete obavešteni zašto su nam potrebno i kako ćemo ih koristiti. Vaši podaci o ličnosti će biti obrađeni samo u svrhe navedene u našem obaveštenju o privatnosti podataka ili u bilo koje druge dalje namene o kojima ste obavešteni pre nego što počne obrada. Ako odlučite da ne dostavite podatke o ličnosti kada vas zamolimo za iste, to može da ograniči ili onemogući usluge koje vam nudimo. 

 
Ako delite podatke o ličnosti sa nama, imate pravo da (i) zatražite pristup (tj. da nas pitate koje podatke imamo o vama i dobijete kopiju), (ii) tražite izmene ili (iii) tražite da vaši podaci budu izbrisani. Ovo se može uraditi tako što ćete se prijaviti na svoj nalog ili kontaktirati nas slanjem mejla na: info@rs.nestle.com ili na dataprotection@rs.nestle.com

 

 • Takođe možete da odbijete marketinška obaveštenja (i) klikom na link za odjavu koji je naveden u svakom e-mailu / SMS-u koji primite; (ii) menjanjem preferenci preko vašeg naloga 
 • Za kolačiće i slične tehnologije, možete upravljati vašim preferencama pomoću alatke za podešavanje kolačića u donjem desnom uglu ekrana 
 • Možete da tražite prenos vaših ličnih podataka u drugu kompaniju.
 • Možete da se protivite obradi vaših ličnih podataka u određenim okolnostima

 

Možete da podnesete pritužbu

 

 • Ako ste zabrinuti zbog eventualnog ometanja vaše privatnosti ili zloupotrebe vaših podataka o ličnosti sa naše strane, kontaktirajte nas i podnesite pritužbu (info@rs.nestle.com; dataprotection@rs.nestle.com). Uvek ćemo se potruditi da vam odgovorimo na sva vaša pitanja o tome na koji način obrađujemo vaše podatke o ličnosti. Međutim, ukoliko ne budete zadovoljni našim odgovorom imate pravo da se obratite nadležnim organima za zaštitu podataka o ličnosti.

 

Kliknite ovde da saznate više

 

Bezbednost podataka i njihovo zadržavanje

 
Koristimo niz mera kako bi vaši podaci o ličnosti bili poverljivi i sigurni, uključujući i ograničavanje pristupa vašim ličnim podacima na osnovu delokruga rada i potrebe za poštovanjem odgovarajućih standarda bezbednosti za zaštitu podataka.

 
Mi preduzimamo sve razumne korake da obezbedimo da se vaši podaci o ličnosti obrađuju u najkraćem roku koji je potreban u vezi sa: (i) ciljevima navedenim u ovom Obaveštenju o privatnosti podataka; (ii) svim dodatnim svrhama o kojima ste obavešteni na vreme ili pre vremena prikupljanja relevantnih podataka o ličnosti ili početka relevantne obrade; ili (iii) kako to zahteva ili dopušta važeći zakon; i nakon toga, tokom trajanja bilo kog perioda zastarevanja. Ukratko, kada vaši podaci o ličnosti više ne budu potrebni, mi ćemo ih uništiti ili izbrisati na siguran način.

 

Kliknite ovde da saznate više

 

Kontaktirajte nas

 
Nestlé Adriatic S d.o.o. Beograd-Surčin, Železnička 131 i Nestle Nespresso S.A. postupaju kao "rukovaoci" vaših podataka o ličnosti koji se obrađuju prema ovom Obaveštenju o privatnosti podataka ili u vezi sa njim. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentare u vezi sa ovim Obaveštenjem o privatnosti podataka ili Nestlé Starbucks-ovim praksama prikupljanja i obrade ličnih podataka, obratite nam se putem sledećih kontakt podataka:

 

Broj telefona:0800 000 100

E-mail: dataprotection@rs.nestle.comiinfo@rs.nestle.com

Adresa: Železnička 131, Surčin 11271